Aanbevolen

Ajowan  -60 VCAPS

Ajowan -60 VCAPS

SpijsverteringAlgemene gebruiksaanwijzing: 2 maal daags 1 capsule met water innemen. Een verpakking..

€22,51 Excl. BTW: €18,60

Arjuna -60 VCAPS

Arjuna -60 VCAPS

Algemene gebruiksaanwijzing: 2 maal daags 1 capsule met water innemen. Een verpakking Arjuna..

€19,00 Excl. BTW: €15,70

Hindi poster

Hindi poster

Kleurrijke poster voor het leren van de Hindi alfabet. Deze Hindi-alfabetposter maakt het le..

€12,10 Excl. BTW: €10,00

Marma poster

Marma poster

Kleurrijke poster voor het leren van de Marma punten. Ontdek de Marma punten in het menselijk l..

€12,10 Excl. BTW: €10,00

Ayurveda


Ayurvedische geneeskunde (afgekort “Ayurveda”) is een van 's werelds oudste holistische (“hele lichaam”) genezingssystemen. Het werd meer dan 3.000 jaar geleden ontwikkeld in India.

Het is gebaseerd op de overtuiging dat gezondheid en welzijn afhangen van een delicaat evenwicht tussen lichaam, geest en ziel. Het belangrijkste doel is het bevorderen van een goede gezondheid, niet het bestrijden van ziekten. Maar behandelingen kunnen gericht zijn op specifieke gezondheidsproblemen.

Degenen die Ayurveda beoefenen, geloven dat elke persoon bestaat uit vijf basiselementen die in het universum worden aangetroffen: ruimte, lucht, vuur, water en aarde.

Deze combineren zich in het menselijk lichaam om drie levenskrachten of energieën te vormen, dosha's genaamd. Ze bepalen hoe uw lichaam werkt. Ze zijn Vata dosha (ruimte en lucht); Pitta dosha (vuur en water); en Kapha dosha (water en aarde).

Iedereen erft een unieke mix van de drie dosha's. Maar de ene is meestal sterker dan de andere. Elk controleert een andere lichaamsfunctie. Er wordt aangenomen dat uw kansen om ziek te worden - en de gezondheidsproblemen die u ontwikkelt - verband houden met de balans van uw dosha's.

Vata Dosha
Degenen die Ayurveda beoefenen, geloven dat dit de krachtigste van alle drie de dosha's is. Het controleert zeer basale lichaamsfuncties, zoals hoe cellen zich delen. Het regelt ook je geest, ademhaling, bloedstroom, hartfunctie en het vermogen om afval via je darmen kwijt te raken.


Pitta Dosha
Deze energie regelt uw spijsvertering, metabolisme (hoe goed u voedsel afbreekt) en bepaalde hormonen die verband houden met uw eetlust.


Kapha Dosha
Deze levenskracht regelt de spiergroei, de kracht en stabiliteit van het lichaam, het gewicht en uw immuunsysteem.